Skogsvy med vatten och himmel

Att äga skog ska vara enkelt och tryggt

Vi erbjuder skogliga tjänster för ett lönsamt och hållbart skogsbruk.

Du ska få ut så mycket som möjligt av din skogsfastighet, oavsett om det handlar om tillväxt, pengar, naturvärden eller att lämna över en välmående skog till nästa generation.

Vi utför arbetet i skogen tillsammans med erfarna och certifierade entreprenörer som anpassar skötselåtgärderna efter dina behov och önskemål. Låt oss hjälpa dig att sköta din skog.

Vad letar du efter?

Virkesköpare och skogsägare, Mimmi Almqvist och Victoria Bäckström

Skogliga tjänster
Vi erbjuder tjänster för ett hållbart och lönsamt skogsbruk. Vårt mål är att du ska få ut så mycket som möjligt - från plantering till slutavverkning.

Skogsvinge devices

Skogsvinge
Skogsvinge gör det enkelt och bekvämt att äga skog. Här finns allt du behöver för att sköta skogen och dina affärer. Följ din skog på nära håll, var du än är.

Virkespriser
Här finns våra aktuella virkespriser för avverkningsuppdrag och leveransvirke. Ladda hem prislistan för din kommun.

En trygg virkesaffär
En virkesaffär är en stor händelse för många, och därför är det viktigt att du har en affärspartner som du känner dig trygg med. Med fasta priser på sågtimmer och massaved, tydliga kostnadsberäkningar och slopade vrakavdrag blir virkesaffären enkel och tydlig för dig som skogsägare.

Sköta skogen
Det går att sköta skogen på olika sätt, beroende på dina mål. Skillnaden mellan en välskött och en oskött skog kan bli nästan ofattbart stor.

Småviltsjakt. Kvinna med en vorsteh som jagar ripa i fjällen

Jakt och fiske
Jakt har en viktig roll i skötseln av våra skogar. Varje år upplåter vi jakt åt tusentals jägare. I våra skogar finns också gott om fina fiskevatten.

Ny skog med föryngringsgaranti

Ny skog med föryngringsgaranti är en helt ny och branschunik tjänst som ger dig markberedning och plantering till fast pris i ett paket – och ett löfte om att vi gör om arbetet om plantorna inte växer som de ska. En trygghet för dig som vill komma igång med din nya skog.

Läs mer
NY TJÄNST

Världspremiär för två innovativa tekniksamarbeten

SCAs ambition är att ligga i framkant när det gäller att pröva ny teknik för att utveckla hållbara maskin- och förarlösningar och driva på utvecklingen mot fossilfria transporter. Under hösten 2021 presenterade vi två världpremiärer: En fjärrstyrd virkeslastare och den första eldrivna timmerbilen!

Läs mer och se filmerna om fjärrstyrd virkeslastning och den eldrivna timmerbilen
Se filmerna
Hållbart skogsbruk
Hållbart skogsbruk

Aktiviteter på gång

Välkommen till oss på Utemässan
Kom och träffa oss på Mittpunkt Skog!
Välkommen till oss på Västgård Game Fair
Välkommen till oss på Mittia Gård & Skog
Visa aktiviteter

Nyheter

Nyheter

SCA utför skogsgödling

SCA kommer att gödsla på egen skog i Västerbo

tten och norra Västernorrland samt åt privata skogsägare i Västerbotten. Vi börjar i juni 2022 och beräknar vara klara i augusti 2022.
1

Nytt SCA-verktyg för att skapa bra avlägg

SCA Skog har utvecklat ett nytt verktyg för a

tt underlätta planeringen av avlägg i skogen. – Med hjälp av vår avläggskartering får planerarna ett bra stöd för att kunna skapa lämpliga avlägg och kan vara väl förberedda när de åker ut i fält, säger Tomas Johansson vid stab teknik och digitalisering.
4

Ortolansparvar trivs på SCA-hygge

En av de bästa ortolansparvslokalerna i Väs

ternorrland ligger på ett SCA-hygge. Under fjolåret observerades fem ortolansparvar på hygget, varav ett par som matade ungar. Området ligger nära hyggen där SCA gjort riktade åtgärder för ortolansparv. Observationerna gjordes i samband med fjolårets ortolaninventering som Länsstyrelsen Västernorrland står bakom.
1

Det lönar sig att ta ansvar

Att certifiera sitt skogsbruk är ett enkelt sätt att ta ansvar för människor, miljö och ekonomi. Med ett certifierat skogbruk bidrar du till ett långsiktigt hållbart samhälle. Det belönar vi med en premie på certifierat virke.

Skogscertifiering

Kontakta oss

Läs mer om hur SCA arbetar med GDPR och hanterar personuppgifter