Man som kör röjsåg

Att röja i sin skog är en investering som lönar sig

Ska du bara göra en insats för din skog är det att röja den. Genom att röja underlättar du för kommande gallringar och ökar värdet på din skog. Att röja din skog är en åtgärd som verkligen lönar sig. När du röjer får du även en vackrare skog med bättre sikt och det blir lättare att dig fram i skogen.

När skogen har hunnit bli ungefär 10 år brukar det vara dags för en första röjning. Vid röjningen har du stora möjligheter att påverka din framtida skog genom att välja vilka slags träd du vill lämna kvar och vilka du vill röja bort. De stammar du lämnar kvar får bättre tillgång på vatten och näring och det ger dig en framtida skog med högre kvalitet och en bättre ekonomi när det är dags att gallra.

Fördelar att röja med oss

  • Bättre ekonomi – Röjning ökar värdet på din skog. Du tjänar in kostnaden redan vid första gallring, och samtidigt får du ett högre värde vid slutavverkning.
  • En finare skog – Röjning ger bättre sikt och en mer tillgänglig skog som är trevligare att vistas i. Passa på att njuta av din skog!
  • Minskad risk för skador – Röjning ger kraftigare och stabilare stammar som är bättre rustade för storm och snö.
  • Möjlighet att påverka – Röjning ger dig chansen att välja hur din framtida skog ska se ut.

Virkesköparen tipsar om röjning

Säkerheten framför allt

Vad är en provyta?

Bra att tänka på

Att röja var en riktigt bra investering – jag såg resultat snabbt och fick en fin skog med hög kvalitet.

Elin, Skogsägare i Umeå

Bli kontaktad av oss

Vår samlade kunskap är din. Fyll i formuläret nedan om du vill veta mer om våra skogliga tjänster eller boka en kostnadsfri rådgivning med din lokala virkesköpare.

* indikerar obligatoriska uppgifter

Fältet är obligatoriskt.
Fyll i en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.
Samtycke *